Victòria d’aptitud a la Bòbila

Posted: Octubre 9, 2011 in Futbol

Ahir dissabte 8 d’octubre es va disputar la vuitena jornada del grup V de la Tercera Divisió Espanyola de Futbol, que enfrontava el CF Gavà contra la UE Gramanet. Va ser un partit difícil i aguerrit, en el qual es va mostrar un joc molt travat al mig camp i a tres quarts de camp. De fet, aquestes imprecisions van fer que el “match” tingués constants anades i vingudes, especialment a la primera part, marcada per la forta igualtat entre tots dos equips. Al segon temps, però, la Gramanet va prendre la iniciativa i va posar a l’equip gavanenc contra les cordes. Tot i això, els locals van alçar-se finalment amb la victòria, gràcies a una gran actuació del seu porter Adrià Fradera i a un gol al contracop de Santi Triguero.

Primera part igualada

El partit va començar amb molta intensitat per part dels dos equips, especialment perceptible al mig camp. Aquesta pressió al mig camp provocava constants contracops a tots dos costats del camp, però cap dels dos equips aconseguien trenar les seves jugades a tres quartes parts de camps. Com a conseqüència d’aquesta intensitat van donar-se algunes entrades dures.  Una d’aquestes entrades va forçar el primer canvi dels visitants: després d’una entrada, Gerard, jugador del conjunt visitant va haver de ser substituït quan només havien transcorregut nou minuts de joc.

Al minut 10 de joc va produir-se la primera gran oportunitat del partit. A una jugada aïllada, Juan Carlos, lateral dret del Gavà, va engaltar un xut des de quasi mig camp que va impactar al travesser de la porteria que defensava Miguel Ramos. Aquesta oportunitat va esperonar al conjunt local, que va aconseguir el control de la pilota. Al minut 2o, d’una falta al mig camp, però, va sorgir una centrada a l’àrea, i la rematada de cap de Raventós va sortir per damunt de la porteria de Fradera. El Gavà, però, va respondre amb una altra rematada de cap per part d’Unzué, qu
El tram final de la primera part va ser el més intens del partit. Al minut 32, Pere va fer una centrada-xut des de la dreta, que poc a poc es va anar enverinant i va obligar al porter visitant a fer una gran aturada. La Grama va respondre als 5 minuts, quan Vivò va enviar incomprensiblement per damunt del travesser un cop de cap quan es trobava tot sol. A la jugada següent, el Gavà va replicar amb una passada de la mort des de l’esquerra que la defensa visitant va desviar en última instància. Del córner conseqüent va sorgir una altra oportunitat pels locas, però el xut de Roberto Morales des de la frontal va marxar desviat per poc. La primera part va acabar amb un últim “sprint” de la Gramanet, però no van poder causar gaire perill als locals.e marxà per poc a l’esquerra de la porteria de Ramos.

Comença el setge a la Bòbila i el festival de Fradera

L’inici de la segona part va ser semblant al de la primera: impresicions a mig camp i tres quarts que propiciaven contracops, però no oportunitats de perill. Al minut 53, però, va aparèixer per primer cop Fradera, sense cap dubte l’heroi del partit. Una passada en profunditat va deixar sol a Manu contra el porter gavanenc, però el davanter va fer un control massa llarg i Fradera va estar ràpid per atrapar la pilota. Cada cop el Gavà es veia més tancat a la seva àrea, i tot i que va aconseguir trenar alguns contracops, el domini era clar per al conjunt colomenc. Al minut 64 un xut des de la frontal va obligar a lluir-se de nou al porter local. Quatre minuts més tard, un altre cop Manu va engaltar un gran xut des de la frontal, però Fradera va respondre desviant la pilota a córner amb una gran estirada. D’aquest mateix córner va sorgir una rematada de cap que un altre cop Fradera va salvar en dos temps.

El Gavà va semblar estirar-se cap al minut 72, quan després d’una badada defensiva Edgar va fer una centrada a l’àrea de la Grama. Triguero no va arribar en primera instància a la centrada, però va evitar que sortís per la banda i va tornar a penjar-la a l’àrea visitant. La seva centrada la va recollir Patri, que després d’una sèrie de retalls va intentar xutar, però la defensa va poder allunyar la pilota. En aquests  moments el Gavà tenia més la pilota, però de nou les imprecisions a tres quarts de camp van frenar les aspiracions dels locals.

Els últims deu minuts van ser pràcticament un monòleg dels visitants. Al minut 80 el Gavà va perdre una pilota a la frontal, fet que va propiciar un xut ras que Fradera va poder                                                                               desviar a córner. Un minut més tard, una badada defensiva després d’una centrada va deixar tot sol a Oriol Miralles, però un altre cop el porter local va demostrar els seus reflexos amb una gran aturada al xut al primer pal del capità de la Grama. Enmig d’aquest panorama va arribar el gol dels locals amb un contracop de manual. Sortida ràpida dels locals i la pilota arriba a Bioko que marxa per la banda i, després d’un gran retall, centra la pilota a la frontal de l’àrea cap a Triguero que, després d’un bon control, engalta un xut creuat ras inapel·lable per a Miguel Ramos.El gol local va deixar als colomencs fora de combat i, tot i que van acabar el partit atacant, no van ser capaços de crear cap ocasió de perill i van deixar molts espais al darrere. Aprofitant aquests espais, el Gavà va tenir una clara ocasió per tancar el marcador definitivament: després d’una altra contra, va donar-se una situació de 3 contra 2, però l’enviament de Bioko cap a la dreta va ser interceptat “in extremis” per la defensa. Amb aquesta victòria, el CF Gavà es manté invicte al seu estadi. Ara toca preparar-se per a la visita de dimecres al camp de l’Espanyol B.

“El futbol no és just”

En la roda de premsa posterior al partit, Ramón Moya, entrenador de la Gramanet, va dir que “el Gavà és un bon equip i és difícil de jugar”. També va afegir que “el meu equip ha tingut ocasions per guanyar, però el Gavà a la contra ens ha matat. El futbol és així”. El discurs d’Albert Poch, l’homònim de Moya al Gavà, va ser semblant: “Ha sigut un partit molt travat, però hem tingut sort: el futbol no és just”. Poch, però, va destacar el comportament dels seus jugadors: “Ens ha faltat qualitat, però l’aptitud ens ha permès fer-nos amb la victòria”.

Comentaris
  1. esportsgava ha dit:

    EL POST-PARTIT
    L’heroi:
    Adrià Fradera va completar una magnífica actuació, salvant al seu equip en múltiples ocasions.

    La frase:
    A la roda de premsa posterior al partit, Albert Poch va destacar la reacció dels seus jugadors un cop aquest va acabar: ” Tot i haver guanyat, els meus jugadors estan decebuts amb el partit que han fet. Això demostra l’aptitud tan bona que tenen”.

Deixa un comentari