El Gavà s’enfonsa a la Bòbila

Posted: Octubre 16, 2011 in Futbol

El CF Gavà va perdre 0-4 davant el Manlleu a la desena jornada del grup 5 de la 3a Divisió Espanyola. El conjunt local va sortir al camp més espès que de costum, i ho va pagar car. En dos moments puntuals del partit (del minut 41 al minut 44 i del minut 70 al minut 71) va encaixar un total de quatre gols. La manca d’encert a la construcció de les jugades i dues badades defensives van condemnar a un equip local que sempre va estar una marxa per sota que el seu rival.

Adormits a la primera part…
Els locals van arrencar el xoc amb molts problemes per mantenir la possessió. Els 10 primers minuts van ser pràcticament un monòleg del Manlleu, que malgrat el seu domini, no va causar gaire perill a la porteria defensada per Adrià Fradera. De fet, la primera gran ocasió va ser per a l’equip gavanenc. A un contracop, Santi Triguero es va quedar sol davant Fran, però va creuar massa el seu xut, i aquest va sortir desviat per l’esquerra de la porteria. La rèplica del Manlleu no es va fer esperar: Fradera va salvar miraculosament amb el peu una rematada a boca de gol. La jugada va continuar, i el porter local va haver de tornar a lluir-se davant un xut dins l’àrea amb una gran estirada. El joc desplegat per tots dos equips era molt directe, amb moltes precipitacions i imprecisions: les pilotades llargues van ser la tònica de gran part d’aquest primer temps.

Al minut 27, el capità del Manlleu, Dani Planagumà va haver de retirar-se com a conseqüència d’un cop al costat en un salt que s’havia produït uns 10 minuts abans. En el seu lloc va entrar Fortet, que posteriorment va esdevenir l’home del partit. Tretze minuts més tard, Baruc, un dels homes més destacats del partit, va obligar a Fradera a fer una espectacular aturada amb un xut des de fora de l’àrea que anava dirigit a l’escaira de la porteria local. Aquesta ocasió va semblar un miratge, ja que des de la doble intervenció del porter gavanenc, 20 minuts enrere, no havia passat res de nou.

Tot apuntava a que els jugadors marxarien al túnel de vestidors amb l’empat al marcador, però en 3 minuts el partit es va posar impossible per als homes d’Albert Poch. Després d’una jugada d’atac del Gavà, els visitants van llençar un contracop de tiralínies per la banda, van centrar i Sergio Ginés va obrir el marcador. El gol va deixar al Gavà mig estabornit, i ho va pagar car. Al minut 44, una pèrdua incomprensible de pilota a la frontal va propiciar una centrada de Baruc que Fortet va rematar cap al fons de la xarxa. Dos gols en tres minuts que van significar un cop directe a la moral de l’equip gavanenc.

…i rematats a la segona
Albert Poch va fer dos canvis al descans: Bioko i Unzué per Juanito i Dani Iglesias. Això volia dir que el Gavà sortiria al camp amb una defensa de 3. Amb aquesta nova disposició tàctica, els locals van iniciar el segon temps buscant la porteria de Fran. Edgar va agafar més protagonisme i Bioko va acaparar quasi totes les ocasions del Gavà durant aquest segon període. Paradoxalment,  però, la primera ocasió va ser per al Manlleu. Una rematada de cap obliga a Fradera, un cop més, a fer una gran aturada. Dos minuts més tard, al 54, Vall va treure’s de la màniga una gran centrada des del mig camp cap al cor de l’àrea. Santi Triguero (que no va tenir el seu partit), però, no va arribar a rematar la pilota per mil·límetres.

El Gavà tenia la pilota, però els nervis dels jugadors generaven imprecisions. A més, la defensa de tres homes no oferia gaires garanties davant els contracops dels visitants. Al minut 66, Bioko va poder retallar distàncies, però el seu xut dins l’àrea el va salvar Fran. D’aquesta jugada va néixer un contracop, i Aumatell es va quedar sol davant Fradera, però la defensa va arribar a tapar el xut del “9” manlleuenc en última instància.

Cinc minuts més tard, però, va arribar l’hecatombe. Al minut 71, de nou a una contra, Fortet va marcar el seu segon de la nit després d’una rematada a la mitja volta des de la frontal. Un minut més tard, va arribar el quart. Una pilotada llarga va quedar entre Vall i Fradera, però cap dels dos va controlar-la. Aprofitant la indecisió, Fortet va avançar-se al defensor del Gavà i, amb Fradera a mitja sortida, només va haver d’empènyer la pilota cap al fons de la porteria. Ningú s’ho podia creure. En un tres i no res, amb dues jugades aïllades, els homes de Josep Cargol van enfonsar al Gavà. Els locals no van tirar la tovallola i seguiren intentant crear perill, però realment mai van arribar a tenir fe en la seva remuntada.

Amb aquesta derrota, el Gavà va deixar escapar els seus 3 primers punts a la Bòbila.