Victòria heroica del Gavà

Posted: gener 16, 2012 in Futbol

El CF Gavà va aconseguir tres punts d’or a la Bòbila en la vintena jornada del grup V de la Tercera Divisió. El conjunt dirigit per Albert Poch va imposar-se per 3-2 a la Unió Esportiva Rubí. El partit va estar fortament marcat pels errors defensius i per l’expulsió al minut 62 de Dani Iglesias. Els locals van aguantar durant mitja hora i amb inferioritat numèricales escomeses dels vallesans.

Les imprecisions defensives condicionaren el primer temps…

L’inici de la primera part va estar marcat per la impossibilitat de cap dels dos equips de sobreposar el seu joc sobre el de l’altre. Potser el Rubí gaudia de més possessió, però les imprecisions, derivades de la forta pressió dels jugadors gavanencs, eren constants. Al minut 20, però, el partit va donar un gir radical. Fruit d’una de les ja esmentades imprecisions en atac dels visitants, el Gavà va executar un contracop perfectament conduït per David que, després de recórrer la banda dreta, va efectuar una centrada rassa que Javi González introduí a la seva pròpia porteria.

El gol va deixar “grogui” al conjunt dirigit per Alberto Fernández, i els locals ho van aprofitar. Al minut 24, Edgar va avisar amb un gran xut des de la frontal que anava directe a l’escaira que Suriñach va enviar a córner amb una espectacular aturada. A la segona, però, els blaugrana no van perdonar.  Al minut 31, Quiles li pren la cartera al central Medina, es queda sol davant el porter visitant i no perdona. Els errors defensius condemnaven a una UE Rubí incapaç d’assimilar la seva inferioritat al marcador. Quatre minuts més tard, però, la fortuna va somriure als visitants. Adrià Fradera fa una sortida defectuosa per intentar atrapar una centrada des de la dreta, i Ortega ho aprofita per marcar a plaer de cap.

…i l’expulsió de Dani Iglesias el segon

El Gavà començà la segona meitat amb la possessió de la pilota en atac i amb una asfixiant pressió en defensa. Els locals volien sentenciar el partit per la via ràpida, i al minut 52 van obtenir el premi del gol…de nou facilitat per un error defensiu a les files del Rubí. Juan Carlos recupera una pilota al vèrtex de l’àrea contrària, marxa de dos defensors i xuta creuat al pal llarg. El partit semblava dat i beneït, però 8 minuts més tard,Toni Rodríguez va plantar-se davant Adrià Fradera després de marxar de 3 jugadors del Gavà (això sí, amb l’ajuda d’una sèrie de rebots) i va retallar distàncies.

Els problemes per al Gavà van multiplicar-se quan dos minuts després d’haver encaixat el segon gol, Dani Iglesias va ser expulsat per aturar amb el braç un xut dins l’àrea. Fradera, però, va rescabalar-se de l’error anterior aturant la pena màxima. A partir d’aquest moment va començar un nou partit. El Rubí va bolcar-se a l’atac, però els locals van aguantar el setge dels vallesans, especialment gràcies a una gran actuació d’Aitor Unzué, migcampista creatiu reconvertit a central, que va exercir un gran sacrifici.

Amb aquesta victòria, el Gavà escala del novè al vuitè lloc de la classificació i s’afiança a la zona còmoda de la taula, a 12 punts del descens.